Treurwilg ter ziele aan Prins Hendrikkade Zaandam
Nieuws

Treurwilg Prins Hendrikkade wordt vervangen door nieuwe

ZAANDAM – Aan de Prins Hendrikkade in Zaandam heeft dinsdag een van de monumentale treurwilgen het begeven. Er staan een aantal treurwilgen langs de Voorzaan en die zijn beeldbepalend. De treurwilg die nu weg is gehaald was voor een flink deel hol en daardoor gevaarlijk.

Dinsdag brak een flink deel van de treurwilg af. Dat deel kwam in het water terecht. Woensdag was het deel van de boom dat er nog stond eveneens omgezaagd. Buurtbewoners reageerden verrast. Zo’n mooie boom en nu is hij weg. Een enkeling vermoedde dat het wel te maken zou hebben met het ongeremde kapbeleid van de gemeente. Maar dat is gelukkig niet zo. “Het ging om een holle treurwilg die is bezweken onder zijn eigen gewicht. Er was geen redden meer aan”, zegt Chris Winter in een reactie op Facebook. Hij is boombeheerder bij de gemeente Zaanstad.

Winter heeft ook meteen goed nieuws voor bezorgde bewoners aan de Prins Hendrikkade. “De boom heeft een goed, misschien wat kort leven gehad. Dit najaar wordt de boom vervangen door een nieuwe treurwilg.” En die boom komt op dezelfde plaats.

Foto’s

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dré Prijs was toevallig ter plaatse en maakte een aantal foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.