Gemeenteraad van Zaanstad (foto: zaanstad.nl)
Nieuws

Tien partijen praten verder over coalitievorming

ZAANSTAD – De huidige coalitiepartijen, PvdA, ROSA, D66, CDA en ChristenUnie hebben afgelopen woensdag verkennende gesprekken gevoerd met zes andere partijen over deelname aan een nieuw te vormen college. POV, DZ en Liberaal Zaanstad willen in deze fase niet deel nemen aan gesprekken.

In de gesprekken, die startte met de vraag of een partij eventueel bereid is deel te nemen aan een nieuwe coalitie, hebben de zes partijen aangegeven het van belang is zorgvuldig te zijn, maar ook dat doorpakken nodig opdat de gemeente voort kan met het aanpakken van de uitdagingen die er liggen.

Vervolggesprekken

De PVV is alsnog afgehaakt. GroenLinks, VVD, Partij voor de Dieren, Denk en SP staan open om hierover verder te spreken. Volgende week vinden die vervolggesprekken al plaats. Dan zal ook ingegaan worden op vragen en voorwaarden die gesteld zijn. Volgende week wordt ook de gemeenteraad op de hoogte gesteld van de resultaten van de nieuwe serie gesprekken.

Vorming nieuw college pas na het reces

Omdat de vakantietijd is aangebroken en de zittende collegepartijen nu niet alle verloven willen intrekken, wordt een nieuw bestuur pas na het reces gevormd. Alle betrokken partijen zijn dan weer aanwezig en er is dan ook voldoende ambtelijke ondersteuning beschikbaar. Op maandag 26 augustus worden de gesprekken hervat.

Fotobron: website gemeente zaanstad (zaanstad.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.