Monet Art Festival (foto Lammert Melk)
Cultuur Nieuws

Monet Art Festival begonnen met schilderen ‘en plein air’

ZAANSTAD – Vandaag is het Monet Art Festival gestart met het schilderen ‘en plein air’, in de open lucht. Door de Stichting Monet in Zaandam werd voor zo’n 60 tot 100 schilders ruimte geboden om in navolging van de beroemde Franse schilder Claude Monet impressies van de Zaanstreek te maken.

Dat kon allemaal op diverse locaties bij de Wilhelminasluis in Zaandam en in de Zaanbocht te Wormerveer, waar zowel professionele als amateurs-kunstenaars mochten proberen om net als Monet ‘het licht op de juiste manier te vangen en een objectieve weergave te maken.’

Foto’s

Fotograaf Lammert Melk maakte een kleine fotoreportage van het evenement. Aan de reportage zijn op zondag 7 juli nog een aantal foto’s van Lammert toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.