Alarmnummers onbereikbaar
112

Storing bij KPN, alarmlijnen onbereikbaar

AMSTERDAM – De alarmnummers 112 en 0900-8844 zijn in grote delen van het land onbereikbaar. Oorzaak is een grote storing bij KPN. Ook in onze regio kwam een NL-Alert binnen met deze mededeling. Mensen in de regio Amsterdam die in nood zijn en met spoed politie, brandweer of ambulance nodig hebben kunnen bellen met 020 – 6 21 21 21. Daarnaast zijn opengesteld: 088-6628240 (voor 112) en 088-9659630 (voor 0900-8844).

Mocht het nummer onbereikbaar zijn dan wordt geadviseerd om naar het dichstbijzijnde ziekenhuis, politiebureau of brandweerpost te gaan.

Agenten die op dit moment aan het werk zijn, zijn door de politie de wijken ingestuurd, meldt de NOS. Ze kunnen door mensen aangesproken worden als de nood aan de man is.

Oorzaak onduidelijk

De KPN kan nog geen uitsluitsel geven wat de oorzaak van de storing is. Evenmin is bekend hoe lang het gaat duren voordat de problemen zijn opgelost. Door de landelijke storing komen er overal meldingen binnen dat mensen niet kunnen bellen met hun mobiele of vaste telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.