Nieuws

Twee zwemlocaties in Het Twiske aangepakt

OOSTZAAN – In het recreatiegebied Het Twiske in oostzaan maken veel mensen gebruik van de acht officiële zwemlocaties. Van twee locaties was de waterkwaliteit al jaren niet in orde. Het recreatieschap heeft nu maatregelen genomen, die moeten er voor gaan zorgen dat de populaire zwemlocaties verschoond blijven van blauwalg en andere schadelijke bacteriën.

Het gaat om ’t Vennegatstrand en de Speelsloot. “Bij deze locaties was de doorstroming van het water onvoldoende. Door het plaatsen van damwanden en een pompinstallatie is de doorstroming verbeterd, waardoor de bacteriën en blauwalg zich niet kunnen nestelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.