Nieuws Weer

Hittegolf op komst

ZAANDAM – Nu is hét moment om zonnebrand met factor ‘heel veel’ in te slaan want na de regen en onweersbuien van de afgelopen weken, stevenen we af op een heuse hittegolf. Zaterdag wordt het al aangenaam weer met de nodige ruimte voor de zon maar vanaf zondag gaat het echt los. We krijgen dan volop zomers weer dat tot zeker donderdag aanhoudt.

Van een hittegolf spreken we bij een opeenvolging van minimaal vijf zomerse dagen (maximumtemperatuur 25,0 °C of hoger), waarvan er minimaal drie tropisch (maximumtemperatuur 30,0 °C of hoger) zijn. Dat lijkt wel te gaan gebeuren. Zeker in het binnenland kan de temperatuur oplopen tot boven de 35 °C. Deze extreme temperaturen worden vooral voor dinsdag en woensdag verwacht maar ook donderdag zijn deze waarden nog mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.