Burgemeester Peter Tange van Wormerland stopt
Nieuws

Burgemeester Peter Tange stopt er mee

WORMERLAND – Burgemeester Peter Tange van Wormerland heeft zijn ontslag aangeboden aan de Commissaris van de Koning. Tange stopt op 15 maart 2020. Hij heeft er op dat moment 20 jaar op zitten als burgemeester van het dorp.

In zijn ontslagbrief schrijft Peter Tange dat het voor hem een groot voorrecht is geweest om zo lang burgemeester te zijn geweest van het dorp. “Burgemeester zijn van onze gemeente is eervol en ik ben dankbaar dat ik deze functie mocht vervullen.” De nieuwe bestuursperiode is in 2020 halverwege. De gemeenteraad heeft dan volgens Tange een goede start gemaakt en de wethouders zitten goed in hun portefeuille. “Kortom, een mooi moment voor de start van een nieuwe burgemeester”, aldus Peter Tange die continuïteit van bestuur belangrijk vindt.

Tange en zijn echtgenote blijven niet in Wormerland wonen, maar verhuizen naar een appartement in Wormerveer. Dat gebeurt al snel. Tange heeft aan de gemeenteraad ontheffing gevraagd van de verplichting om de werkelijke woonplaats in Wormerland te hebben.

Het terugtreden van Peter Tange zal voor veel inwoners toch nog onverwacht komen. Tange lag erg goed in het dorp. Hij is in ons land een van de langst zittende burgemeesters in een en dezelfde gemeente. Daaruit blijkt ook eens te meer dat de Wormerlandse burgervader het enorm naar zijn zin had in het dorp. “Het besluit om te stoppen met mijn ‘werkzame leven’ neem ik niet lichtvaardig, omdat Wormerland, met iedereen die ik hier ken en waardeer, mij zeer dierbaar is en zal blijven,” schrijft Peter Tange in zijn brief aan de Gemeenteraad van Wormerland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.