Nieuws

Biomassacentrale Zaandam “on hold”

De Raad van State heeft een uitspraak gedaan die grote gevolgen heeft voor de biomassacentrale die in Zaandam nabij het ZMC gebouwd wordt. Vooraf is er toestemming gegeven voor de bouw van deze centrale vanwege het landelijke Programma Aanpak Stikstof (PAS). De Raad oordeelt nu echter dat er geen wetenschappelijke zekerheid wordt geboden dat er geen schadelijke gevolgen zijn voor de natuur. Daarnaast mag een dergelijke toestemming in het vervolg niet meer gegeven worden. Inmiddels zijn alle vergunningaanvragen, waaronder die van BioForte, met betrekking tot de Wet Natuurbescherming ‘on hold’ gezet door deze verandering. Het bedrijf, dat de biomassacentrale bouwt, zal nu dus moeten afwachten. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor toekomstige nieuwbouw, die op het warmtenet van de biomassacentrale zou moeten worden aangesloten.

Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.