Spoorwegovergang Guisweg Zaandijk
Nieuws

Startnotitie planstudie Guisweg open voor reactie

ZAANSTAD – De gemeente is gestart met de planstudie Guisweg. Het onderzoek moet oplossingen bieden voor het verkeersknelpunt van de Guisweg met de spoorlijn en de Provincialeweg in Zaandijk. In de startnotitie heeft de gemeente de kaders aangegeven. Inwoners, bedrijven en belanghebbenden kunnen hierop reageren. De startnotitie sinds vandaag online op de website van de gemeente Zaanstad.

De startnotitie beschrijft uit welke onderdelen de oplossing moet bestaan en in welke richting gezocht wordt, welke milieuaspecten relevant zijn en hoe die gewogen worden.

Kruising is al jaren knelpunt

De kruising van de Guisweg met het spoor en de Provincialeweg in Zaandijk is al jaren een knelpunt voor fietsers en autoverkeer. De spoorwegovergang is onoverzichtelijk en vormt een barrière voor de verbinding van oost en west. De wachttijden zijn lang, als gevolg van het grote aantal treinen op het traject Amsterdam-Alkmaar.

Uit verkenningsonderzoek bleek dat een ongelijkvloerse kruising, waarbij de weg onder het spoor loopt, het meest kansrijk is. De planstudie Guisweg duurt tot medio 2021.

Reageren

Tot en 14 juli 2019 kan gereageerd worden op de startnotitie. Hiervoor is op de website https://guisweg.zaanstad.nl een reactieformulier voor handen. Verder kan per email (guisweg@vervoerregio.nl) of per brief aan de Vervoerregio Amsterdam gereageerd worden.

De gemeente stelt de reacties waardevol te vinden omdat de samenwerkende partners zo kunnen komen tot een oplossing die draagvlak heeft in de omgeving. Indieners van een reactie krijgen individueel een terugkoppeling, waarin staat wat met de reactie is gedaan.

Inloopbijeenkomst 18 juni

Op 18 juni 2019 organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kunnen vragen gesteld worden over de startnotitie en over de resultaten van het voorgaande verkennende onderzoek, het proces, de planning en de manier waarop omwonenden en bedrijven bij de planstudie worden betrokken. De inloopbijeenkomst is in Het Weefhuis, Lagedijk 39 in Zaandijk en vindt plaats van 18.00 – 21.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.