Aanpak Thorbeckeweg
Nieuws

Inwoners kunnen reageren op voorkeursontwerp Aanpak Thorbeckeweg

ZAANSTAD – Vanaf vandaag kunnen inwoners reageren op het voorkeursontwerp Aanpak Thorbeckeweg. Omdat de komende jaren het verkeer op de Thorbeckeweg in Zaandam, het kruispunt bij de Vijfhoek en het kruispunt bij bedrijventerrein Ambacht zal toenemen moeten maatregelen worden getroffen om de doorstroming te waarborgen. De toename wordt veroorzaakt door woningbouwontwikkelingen in Zaandam centrum, op het Hembrugterrein en door de uitbreidingsplannen van Hoogtij en Zuiderhout. De reacties van de inwoners en belanghebbenden worden gebruikt om het ontwerp definitief te maken.

Zaanstad, Oostzaan, de Vervoerregio Amsterdam, de Provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat hebben gewerkt aan een planstudie. Daarin is een voorlopige voorkeur tot een gedetailleerd ontwerp uitgewerkt. Haalbaarheid en maakbaarheid van het ontwerp zijn onderzocht, waarbij onder meer is gekeken naar luchtkwaliteit, geluid, flora en fauna en bodem.

Hoofdlijnen

De verbetering van de Thorbeckeweg wil men bereiken door

  • aanleg van een onderdoorgang bij de Vijfhoekkruising voor het oost-west verkeer met een kortere en veiligere oversteek voor fietsers en voetgangers, en als het mogelijk is de aanleg van busstroken voor het openbaar vervoer;
  • een nieuwe T-aansluiting op de Thorbeckeweg bij busbrug De Vlinder. Daardoor ontstaat een centralere aansluiting van de Achtersluispolder voor autoverkeer en een directere en snellere verbinding voor gebruikers van het openbaar vervoer;
  • het afsluiten van de Westkolkdijk, waardoor de doorstroming van de Thorbeckeweg naar de A8 verbetert.

Meer informatie

Meer informatie over de planstudie is te vinden op de website https://www.thorbeckeweg.zaanstad.nl.

Reageren kan via de website of door een brief te sturen aan de Vervoerregio Amsterdam, t.a.v. Jasper Hink, onder vermelding van ‘reactie voorkeursontwerp Thorbeckeweg’, Postbus 626, 1000 AP Amsterdam. De reactiemogelijkheid staat open tot en met vrijdag 19 juli 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.