Piccolo wordt weer 'Hobo' (foto: Google)
Nieuws

‘Piccolo’ is weer ‘Hobo’

ZAANDAM – De straatnaam ‘Piccolo’ wordt weer ‘Hobo’. Het college van B&W voert hiermee een motie uit van de Zaanse gemeenteraad. Die motie werd aangenomen, nadat in de media veel ophef was ontstaan toen Zaanstad na een verzoek van bewoners de straatnaam had gewijzigd.

Bewoners vonden dat ‘Hobo’ teveel geassocieerd kon worden met het woord ‘homo’. De gemeenteraad stelt in de motie dat Zaanstad een regenbooggemeente is en niet vereenzelvigd mag worden met homofobe gedachten. In de motie wordt het college opgedragen de straatnaam ‘Hobo’ in ere te herstellen en de naam ‘Piccolo’ te schrappen. Omdat B&W het belang om een regenbooggemeente te zijn onderschrijft wordt de motie uitgevoerd.

Onderzoek

B&W hebben de juridische, financiële en maatschappelijke consequenties van de motie onderzocht. Daarvoor is onder meer met 9 bewoners gesproken, die de straatnaam ‘Hobo’ gewijzigd wilden hebben. Bovendien heeft het college juridisch advies ingewonnen. Uit het onderzoek volgt dat de naamswijziging is toegestaan.

Naar verwachting zal de naamswijziging rond de zomer plaatsvinden. Bewoners worden financieel gecompenseerd voor kosten die zijn naar aanleiding van de naamwijziging moeten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.