Zaanstad, NS, Politie en Connexxion gaan veiligheid reizigers verbeteren
Nieuws

Overeenkomst veiligheid op en rondom stations ondertekend

ZAANSTAD – De Gemeente Zaanstad, NS, Politie en Connexxion hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de veiligheid op en rondom de Zaanse stations te vergroten.

De samenwerking tussen de organisaties komt na klachten over overlast en gebrek aan toezicht op de perrons, meer in het bijzonder van een ondernemer op het station Krommenie/Assendelft. Hierover dienden de Partij voor Ouderen en Veiligheid en Democratisch Zaanstad op 17 januari een motie in.

De organisaties gaan afspraken maken over gezamenlijke inzet van BOA’s. Verder wordt er informatie uitgewisseld tussen de verschillende partijen en wordt per station een plan van aanpak gemaakt om de veiligheid voor reizigers op en rondom de stationst te optimaliseren.

Fotobron: Gemeente Zaanstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.