Nieuws

Landelijke OV staking vandaag: Hele dag geen treinen, bussen van/naar Zaandam

ZAANDAM – Vandaag 28 is er een staking gepland in het openbaar vervoer (‘landelijke pensioenactie‘).

de staking is landelijk en omvat vrijwel al het treinverkeer, trams, bussen en metro’s. De NS adviseert om deze dag niet met de trein te reizen: “Omdat we niet weten hoeveel mensen gaan staken, kunnen we niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden. Wij kunnen dus geen betrouwbare dienstregeling maken en adviseren reizigers vandaag niet met de trein te reizen. (…) Wij verwachten zeer ernstige hinder voor treinreizigers, zij kunnen er niet van uit gaan dat hun trein die dag rijdt” De hele dag geen treinen, bussen Voor de Zaanstreek specifiek rijden er in ieder geval geen treinen in de hele Zaanstreek. De NS zet geen alternatief vervoer in, er zullen dus geen bussen rijden ter vervanging van de trein. De staking zal de gehele dag duren en ook woensdag(ochtend) moet er rekening worden gehouden met vertragingen (vervoersmiddelen staan dan mogelijk nog niet allemaal op de juiste locatie). De staking is nog niet volledig verwerkt in alle reisplanners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.