Cultuur Nieuws

Expo Ada Breedveld: ‘De imposante en aanwezige vrouw’

ZAANDIJK – De schilderijen van Ada Breedveld, in de haar typerende stijl, zullen voor velen herkenbaar zijn. Het thema dat zij gaandeweg steeds verder ontwikkelde beschrijft zij zelf als ‘de imposante en aanwezige vrouw’. Die vrouw, kleurrijk, dansend, met glas in de hand en vogeltjes om haar heen, is de ultieme levensgenieter. Deze vrouw vormt het centrale punt in veel van haar kunstwerken. Op 1 en 2 juni te bewonderen in Het Weefhuis.

Breedveld wilde al van jongs af aan kunstenares worden en tekende wanneer ze kon. Zij heeft zichzelf het vak geleerd en beschouwt het leven als haar school. Het surrealisme boeide haar; een kunstrichting waarbij niet de zichtbare werkelijkheid, maar de fantasie vanuit ons diepste innerlijk het uitgangspunt voor kunst moet zijn. Haar kunstwerken laten iets onwerkelijks, een droom zien, vol gevoel en beleving.

Het onwerkelijke als werkelijk beleefd

“Schilderen doe ik al mijn hele leven. De kwast is het verlengstuk van mijn gevoelsleven. Daarmee kan ik mij uitdrukken op de meest optimale manier. Het materiaal geeft mij de uitdaging om zo een wereld te scheppen, die de illusie wekt van een werkelijkheid. Een werkelijkheid die niet echt bestaat, maar wel als zodanig wordt ervaren. Zoals in een droom het onwerkelijke als werkelijk beleefd wordt.”

Info:

Meer informatie over Ada Breedveld: https://www.adabreedveld.nl/. De expositie van Ada Breedveld in Het Weefhuis is op zaterdag 1 en zondag 2 juni. Open op beide dagen van 11 – 17 uur.

Het Weefhuis vind je aan de Lagedijk 39, te Zaandijk. Meer informatie over de organisatie op de website: https://www.hetweefhuis.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.