Paul Laport op campagne
Nieuws

Paul Laport neemt afscheid GroenLinks-fractie

ZAANSTAD – Paul Laport, fractievoorzitter van GroenLinks Zaanstad, stopt als raadslid van zijn partij omdat hij per 1 september directeur wordt van het Zaans Natuur en Milieu Centrum (ZNMC). De nieuwe functie en het raadslidmaatschap zijn onwenselijke combinaties, schrijft Laport in een persoonlijke brief aan de leden.

Het ZNMC bestaat uit de Stadsboerderij/Kinderboerderij Darwinpark, het Natuurmuseum, de schooltuinen en de Heemtuin. De organisatie is voornemens de komende jaren een vernieuwingsslag te gaan maken. Een functie waar Paul Laport erg veel zin in heeft. De Raad van Toezicht sprak unaniem voorkeur voor hem aan. “Voor mij is het een droombaan op een droomlocatie. Een baan waar ik mij vol energie in wil storten”, schrijft Laport.

De gemeentewet sluit een dergelijke functie naast het raadslidmaatschap niet uit. “Maar omdat het ZNMC gemeentelijke subsidie ontvangt en voor een grote vernieuwing staat, vind ik dat zelf een onwenselijke combinatie. Daarom heb ik, in uiterst goed overleg met het bestuur en de fractie van GroenLinks, besloten om mijn raadszetel in te leveren.”

Laport is niet bang dat na zijn vertrek uit de politiek het GroenLinks-geluid minder naar voren wordt gebracht. “Gelukkig is er volop talent binnen de gelederen van GroenLinks Zaanstad. Ook na mijn vertrek zal het GroenLinks-geluid goed naar voren worden gebracht.”

Laport was sinds 2010 actief in de politiek, als steunfractielid en vanaf 2014 als raadslid. Hij was bij de raadsverkiezingen van 2014 en 2018 lijsttrekker. “Ik ben er trots op dat GroenLinks onder mijn leiding ruim vijf jaar lang een stabiele koers heeft gevaren. Zichtbaar, scherp én constructief als oppositiepartij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.