Beelden bomaanslag Hotel Zaandijk gepubliceerd
112 Nieuws

Hotel Zaandijk blijft langer gesloten

ZAANDIJK – Het hotel aan de Lagedijk in Zaandijk waar op 24 april een explosie plaatsvond, blijft op last van de burgemeester langer gesloten. Het besluit geldt ook voor het restaurant. De burgemeester wil met de verlenging van de sluiting de veiligheid van de directe omgeving waarborgen. De politie heeft bovendien dan meer tijd om het onderzoek af te ronden.

In de nacht van 23 op 24 april vond bij Hotel Zaandijk in het restaurant een explosie plaats. Het ging om een ernstig geweldsincident dat de veiligheid van omwonenden, voorbijgangers en hotelgasten ernstig in gevaar bracht. Het politieonderzoek is nog niet afgerond. Met een brief heeft de gemeente Zaanstad de bewoners en andere betrokkenen uit de omgeving op de hoogte gesteld van de verlenging van de sluiting.

Vragen of informatie over het onderzoek
Heeft u vragen over de sluiting? De afdeling veiligheid van de gemeente Zaanstad is te bereiken via mailboxoov@zaanstad.nl of via het telefoonnummer 14 075 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur). Dit kan ook via WhatsApp (06 – 10 43 46 93). Informatie over het onderzoek kan gedeeld worden met de politie (via 0900-8844).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.