Beelden bomaanslag Hotel Zaandijk gepubliceerd
112 Nieuws Video

Beveiligingsbeelden tonen dader explosie Hotel Zaandijk

ZAANDIJK (Video NH Nieuws) – Door de politie is videomateriaal gepubliceerd van de bomaanslag op Hotel Zaandijk, die op woensdag 24 april rond 02.15 uur ’s nachts plaatsvond. De dader is ook op de beelden te zien. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen en tips.

De video laat zien hoe de dader op een scooter over de Julianabrug aan komt rijden en parkeert bij het hotel. Hij klimt over het hek, slaat een raam in, wandelt naar binnen en plaatst een explosief op de bar in het restaurant. Het voorwerp wordt aangestoken en de dader kiest het hazenpad.

Enkele seconden later ontploft het explosief, vult de ruimte zich met rook. Bewakingsbeelden aan de gevel van het hotel laten de impact van de explosie zien, als kozijnen uit de gevel spatten. De dader vlucht op zijn scooter (zonder kentekenplaat).

Raadsel

Voor de politie is het nog altijd een raadsel waarom iemand het heeft voorzien op het hotel, schrijft mediapartner NH Nieuws. Eerder dit jaar was er ook al een brandje bij Hotel Zaandijk. De politie sluit niet uit dat de brand door dezelfde dader kan zijn gedaan. Iets waargenomen in woensdagnacht, of meent u de dader te herkennen, neem dan contact op met de politie via het nummer 0800-6070, of via Meld Misdaad Anoniem via nummer 0800-7000.

Politiebeelden via Bureau NH

De politie bracht beelden van de aanslag naar buiten via mediapartner NH Nieuws in het programma Bureau NH. De beelden zijn hieronder ook te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.