Biomassacentrale in aanbouw
Nieuws

Werkbezoek Bioforte Amersfoort gaat (voorlopig) niet door

ZAANSTAD – Het werkbezoek aan de biomassacentrale van Bioforte in Amersfoort dat gepland staat voor 17 mei aanstaande is afgelast. Dat schrijft de raadsgriffie aan de raadsleden.

“Helaas heeft een van de sprekers afgezegd, waardoor er geen volledig beeld over het onderwerp gegeven kan worden”, schrijft de griffie. Daarmee is het bezoek nog niet van de baan, omdat een poging gewaagd wordt het op een ander moment te organiseren.

Op 6 mei jl. publiceerde RadioTV Zaanstreek een videoreportage waarin Jos Kerkhoven, gemeenteraadslid voor Democratisch Zaanstad, zijn verwondering uitsprak de uitnodiging van de CEO van Bioforte om een bezoek aan biomassacentrale in Amersfoort te brengen. Hij vond dat de gemeenteraad zich op glad ijs begaf door in te gaan op deze uitnodiging. Kerkhoven was de mening toegedaan dat hier sprake was van beïnvloeding door Bioforte. Bioforte bouwt op dit moment tussen het ZMC en het Pascal College een biomassacentrale. De bouw van de centrale en het inzetten van biomassa als duurzame oplossing in het kader van de energietransitie is wat Democratisch Zaanstad betreft controversieel.

Lees ook ons artikel van 6 mei 2019: Irritatie DZ over uitnodiging voor werkbezoek aan Bioforte Amersfoort (incl. videoreportage)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.