Gerti Bierenbroodspot maakt samen met vluchtelingenkinderen grootste muurschildering Amsterdam
Cultuur Nieuws Video

Gerti Bierenbroodspot maakt grootste muurschildering samen met vluchtelingenkinderen

AMSTERDAM – Kunstenares Gerti Bierenbroodspot heeft op 11 en 12 mei gewerkt aan de grootste muurschildering van hartje Amsterdam. Dat deed ze samen met vluchtelingenkinderen uit Somalië, Syrië, Afrika en buurtkinderen. Het gebeurde allemaal op het pleintje van de Leidsedwarstuin in de Lange Leidsedwarsstraat te Amsterdam.

Kraakacties

Op deze locatie aan de Lange Leidsedwarsstraat was een hotel met ondergrondse parkeergarage gepland. Gelukkig is dankzij kraakacties van de buurtbewoners, waaronder Gerti Bierenbroodspot, het hotel er nooit gekomen. Wel een speelplaats, buurttuin en mini-stadspark. “We hebben het pleintje gered uit de handen van het grootkapitaal”, zegt Gerti Bierenbroodspot.

Het initiatief voor de muurschildering past in het Amsterdamse programma om overlast in de Leidsebuurt te verminderen. Het project moedigt buurtbewoners aan om toeristen te laten zien dat hier gezinnen met jonge kinderen wonen. ” De muurschildering is daarbij een verbindend project.

Filmpje

Dré Prijs was toevallig getuigen van de happening op 11 mei en maakte met de smartphone een korte videoreportage. We publiceren het op RadioTV Zaanstreek omdat veel cultuur minnende Zaankanters overal in de regio te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.