Nieuws

Islamitische school Zaandam helpt slachtoffers van aanslagen in Sri Lanka

ZAANDAM – De Horizon islamitische basisschool in Zaandam, is een inzamelingsactie gestart voor de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka. Ramona de Wit kwam de klassen vertellen over haar stichting Kalyani en over de heftige gebeurtenis in het land waar zij geboren is.

“Dat daar bommen waren gegooid in de kerk. Dat vond ik zielig”, zegt Mohamed uit groep 4 van de school. “Ik ga mijn broer vragen om geld voor dit land.”

het Goed doel
De Horizon kiest elk jaar tijdens de Ramadan, de vastenmaand, een goed doel. En dit jaar is dit dus Sri Lanka, waar extremistische moslims aanslagen hebben gepleegd op kerken en hotels. Honderden mensen kwamen om en raakten gewond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.