Nieuws Weer

Het weer komend weekend

Al twee weekenden op rij was het weer ons niet goed gezind. Buien, te lage temperaturen en soms ook veel wind passeerden de Zaanstreek. Wordt het opnieuw koud en wisselvallig, of hebben we deze keer wel geluk?

Vandaag vrij rustig weer

Vandaag start op veel plaatsen bewolkt. Lokaal valt ook een spat regen of een bui, vooral in het zuiden en oosten van het land. In de loop van de dag breekt vanuit het noordwesten wel de zon op steeds meer plaatsen flink door, in het zuiden ontstaan in de opklaringen wel gelijk weer stapelwolken.

In de middag valt vooral in de zuidelijke helft een enkele bui, elders is het zo goed als droog. De temperatuur loopt van noordwest naar zuidoost op naar 12 tot 15 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit overwegend westelijke richtingen.

Vrijdagavond wordt het zo goed als overal droog en vooral in het noorden komen brede opklaringen voor. De wind neemt nog wat verder in kracht af waardoor het vooral in opklaringen flink kan afkoelen.

Weekend start lokaal koud

In de nacht naar zaterdag trekt een lagedrukgebiedje over het noorden van Frankrijk naar het oosten weg. De daarbij behorende bewolking trekt vooral over het zuiden van het land, in het noorden houden brede opklaringen lang aan. In Limburg wordt het niet kouder dan 8 graden, maar in het noorden van het land kunnen de IJsheiligen starten met lichte vorst aan de grond, mogelijk ook op neushoogte!

Zaterdag onzeker door lagedrukgebied

Zaterdag overdag zal het weer volledig worden bepaald door het wegtrekkend lagedrukgebied. Vooral in de zuidelijke helft is er vrij veel bewolking met van tijd tot tijd kans op wat regen of een bui. In het noorden zijn er waarschijnlijk perioden met zon en blijft het zo goed als droog. 

Een iets andere koers van het lagedrukgebiedje kan er voor zorgen dat het weer zaterdag compleet anders uitpakt. Zaterdag is dus nog onzeker in de verwachting, al valt de meeste neerslag in de late nacht en vroege ochtend. De temperaturen zijn wel aan de lage kant met 12 tot 14 graden. Blijft het lang droog met wat meer zon, dan kan het wat warmer worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.