112 Nieuws

‘Verwaarloosde jongetjes komen niet uit de Zaanstreek’

“Dit ernstige voorval heeft zich dus niet afgespeeld in de Zaanstreek.” Dit zegt wethouder Songül Mutluer op vragen van de raadsfractie van de Partij voor Ouderen en Veiligheid.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid had vragen gesteld over het incident met twee kinderen in een flat in politieregio Zaanstreek-Waterland.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid is geschokt door het bericht dat door een Facebookblog van politie-inspecteur Tom Verweij in de media kwam, als signaal tegen kindermishandeling. De twee jonge kinderen waren in de zomer van het jaar 2018 opgesloten in een warme kamer, zonder eten en drinken, spraken hun eigen taal en vertoonden ’dierlijk gedrag’.

De moeder was op het moment van de melding door een buurvrouw, die de kinderen hoorde huilen en schreeuwen, niet aanwezig. De jongetjes zijn ondergebracht in een crisispleeggezin en maken het ’naar omstandigheden goed’, aldus de politie maandag. De moeder krijgt inmiddels ook hulp.

Wij zijn al heel wat jaren kritisch over ’veilig thuis’, voorheen dus de Jeugdzorg, en de toebedeling van dit zware werk aan de jeugdteams”, aldus Harrie van der Laan in vragen aan B en W.

One Reply to “‘Verwaarloosde jongetjes komen niet uit de Zaanstreek’

  1. Jeugdzorg verdient terecht scepsis. Bij mij thuis hebben ze ook een nepscenario uitgewerkt.

    Alsof kind net Ciske de Rat zielig aan zijn lot overgelaten leefde en acute bevrijding behoefde.

    Het frauduleuze zit deze mensen in de vingers. Heb nu al maanden rugpijn en huil elke dag.

    Rotland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.