Nieuws Video

Cacaoregen zorgt voor overlast

KOOG AAN DE ZAAN – Bij cacaoverwerker Olam in Koog is dit weekeinde technisch iets zodanig mis gegaan dat een grote hoeveelheid cacaodeeltjes neer dwarrelden op de huizen en auto’s in het dorp.

Op Facebook verschenen foto’s van vieze auto’s en bladeren die onder de cacaosubstantie zaten. Het was de tweede keer in amper een half jaar tijd dat Koog aan de Zaan door een cacaoregen werd verrast. De technische oorzaak was ook toen een cycloon die verstopt was geraakt. Normaal gesproken wordt dan de cacao van de hete lucht gescheiden. De cacao blijft dus achter en de hete lucht verdwijnt via de schoorsteen. Door de verstopping is alles de atmosfeer in geblazen, met alle gevolgen van dien.

Sommige buurtbewoners maken zich zorgen om de cacaoneerslag, omdat die slecht zou zijn voor katten en honden als die dat oplikken. Mediapartner NH Nieuws vroeg aan een dierenarts in Koog aan de Zaan of het kwaad kon, immers dieren zouden bij het schoonlikken van hun vacht te veel chocolade binnen kunnen krijgen. Volgens de Dierenarts was de concentratie niet zo groot, anders hadden dierenbezitters al wel iets gemerkt. Wel raad hij aan honden en katten toch nog even in de gaten te houden.

Filmpje

RadioTV Zaanstreek ging even poolshoogte nemen in Koog aan de Zaan en kreeg voor de videoreportage enkele foto’s en wat videomateriaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.