Nieuws Video

POV-vragen over kapotte roltrappen (video)

ZAANSTAD – De Partij voor Ouderen en Veiligheid heeft vragen gesteld aan B&W over de kapotte roltrappen en niet functionerende lift bij de waterval in het centrum.

Harrie van der Laan, fractievoorzitter van de POV, wil weten of B&W op de hoogte zijn van de defecten en wat de acties van het college zijn om de roltrappen (omhoog en naar beneden) en lift op ‘zeer korte termijn weer werkend te krijgen’.

Van der Laan wijst erop dat het niet de eerste keer is dat de roltrappen defect zijn. Hij is wel benieuwd hoe vaak de roltrappen en de lift, sinds ze in gebruik zijn genomen, dienst weigerden en hoeveel kosten de gemeente er aan heeft gehad.

Hamvraag

De hamvraag is natuurlijk of de roltrappen wel geschikt zijn op deze locatie recht tegenover Hotel Inntel in de buitenlucht. Als het college van mening is dat ze geschikt zijn, hoe kan het dan dat ze voortdurend defect zijn, vraagt Van der Laan zich af. In dit verband wijst de fractievoorzitter van de POV naar de toezegging van wethouder Addy Verschuren, die in het vorige college heeft toegezegd te laten onderzoeken of er andere alternatieven mogelijk zijn voor de roltrappen en de lift. De POV-fractie wil weten of het onderzoek al compleet is en wat de uitkomst is. Als er nog geen onderzoek is verricht wil de fractie weten waarom dat niet is gedaan en of B&W alsnog een onderzoek laten uitvoeren.

Slechte reclame voor de stad

De Partij voor Ouderen en Veiligheid vindt het allemaal maar slechte reclame voor Zaanstad. Vooral ook dat buitenlandse toeristen geen idee hebben waar de ‘lift nabij de MediaMarkt’ is. Van der Laan vraagt aan het college of die mening wordt gedeeld en wat B&W voornemens zijn te doen om de informatievoorziening voor toeristen uit het buitenland te verbeteren.

Filmpje (Update 1 mei 2019)

Op 1 mei interviewde Dustin Benjamins Harrie van der Laan (fractievoorzitter Partij voor Ouderen en Veiligheid) naar aanleiding van zijn vragen aan B&W:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.