112 Nieuws

Gemeente sluit woning na vondst hennepkwekerij

ZAANDAM – Vanmorgen heeft de gemeente een woning gesloten aan de Bootsmanstraat nadat de politie in maart een hennepkwekerij had aangetroffen. Er stonden 226 hennepplanten verspreid over drie ruimtes. De woning is op last van de burgemeester voor een half jaar gesloten.

Na een tip trof de politie de hennepkwekerij op 17 maart aan. In de kwekerij stonden 41 assimilatielampen en er bleek sprake van diefstal van stroom. Door de illegale aansluiting ontstond gevaar voor kortsluiting en brandgevaar. De politie heeft in de woning een Chinese man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

De burgemeester kan besluiten tot sluiting van een bedrijf of woning op grond van de Opiumwet (artikel 13b). De sluitingsduur is afhankelijk van de omvang van de hennepkwekerij en de beroeps– en bedrijfsmatigheid van de kweek. Daarbij kijkt de gemeente naar de aanwezigheid van lampen, transformatoren, koolstoffilters en groeimiddelen. Diefstal van stroom en de risico’s voor omwonenden wordt eveneens in de beoordeling meegenomen.

Melden

Melding maken van de aanwezigheid van een hennepkwekerij, of het vermoeden dat er sprake is van drugsgerelateerde activiteiten kan rechtstreeks bij de politie (telefoon: 0900 – 8844) of via Meld Misdaad Anoniem (telefoon: 0800 – 7000). Anoniem melden kan ook via internet: http://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Bron foto’s: Gemeente Zaanstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.