Nieuws Video

Roltrappen met verlof bij station Zaandam

ZAANDAM – Even naar station Zaandam. Roltrappen in beide richtingen hebben verlof gevraagd bij de gemeente. En gekregen.

Traplopen op een stilstaande roltrap werkt in mijn hoofd vreemd. Het hoofd verwacht: het rolt. Dat leidt tot onzekerheid. Beetje link voor mensen die moeilijk ter been zijn. Dat ben ik gelukkig niet. Je kan altijd nog de lift nemen. Handig! Alleen die is ‘buiten’ gebruik. Neem de lift bij de MediaMarkt is het advies. Moet je als je slecht ter been bent dat teringstuk terug strompelen, of rollen.

It’s not rolling?

Ben ik boos? Welnee. Ik lach me kapot om al die verbaasde toeristen die staan te wachten tot het trapje gaat rollen. ‘It is not rolling?’ vraagt een Chinees in zijn beste Engels. ‘I guess not today. Come back tomorrow!’

Ja, dat is pas Zaanstreek marketing. Laat je die toeristen een massa belasting betalen en het rolt voor geen meter. Maar…, het water stroomt en stort naar beneden (zo nep). Het wachten is nu op een Japanner met ballen die naar beneden durft te raften op zijn slaapmatje. Hij kan alleen naar beneden. Stroomopwaarts is voor zalm. Juist die komen in de plannen van Sjoerd Soeters niet voor. Een omissie. Het had zo leuk kunnen zijn: kuitschietende zalm onder een hotel van een stapelgek.

Tekst/Foto/Video: Dré Prijs

Filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.