Cultuur Nieuws

‘Het Vervolg…’ van Carel Poulie in Het Weefhuis

ZAANDIJK – Op 4 en 5 mei exposeert Carel Poulie in Het Weefhuis onder de titel ‘Het Vervolg’. Amper vijf maanden geleden stond Poulie voor het eerst op deze geweldige locatie en zijn werk trok toen al meteen erg veel publiek. Dat was kennelijk zo stimulerend dat er nu maar liefst 30 nieuwe werken geëxposeerd worden.

De kunstenaar heeft een hoge produktie. In vijf maanden tijd zette hij 30 oliepastels en grafiettekeningen op. Tekeningen van modellen uit binnen- en buitenland. Sinds 2016 heeft Carel al meer dan 250 tekeningen gemaakt. Zijn ‘drive’ om te tekenen is ongekend.

Gemengde techniek

Poulie werkt met een gemengde techniek bestaande uit grafietstift, houtskool en oliepastel. Hoewel de onderwerpen uiteenlopend zijn, legt Poulie zich vooral toe op het tekenen van modellen.

In zijn jeugd was Carel Poulie op tekengebied zeer actief. Zijn grootste wens was om een opleiding te volgen aan een kunstacademie. Uiteindelijk werd het een technische opleiding. Hij kwam in de verftechnische branche terecht, maar bleef wel altijd doorgaan met tekenen. Hij nam opdrachten aan en exposeerde in kantoren, bibliotheken en onder anderen het Provinciehuis te Haarlem.

De expositie op 4 en 5 mei vindt dus plaats in Het Weefhuis. Op beide dagen van 12.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. Het Weefhuis vind je aan de Lagedijk 39, 1544 BB in Zaandijk.

Voor meer informatie over het Weefhuis: https://www.hetweefhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.