112 Nieuws Video

Politie onderzoekt verband explosie Hotel Zaandijk met eerdere brandstichting (video)

ZAANDIJK (VIDEO) – Vannacht rond half drie is bij een hotel in Zaandijk een explosief afgegaan, waardoor de zijgevel zwaar beschadigd raakte. Het hotel dat ligt in de Gortershoek direct naast de Julianabrug, recht tegenover de Zaanse Schans, was in januari ook al doelwit van een aanslag. Toen werd er een brandbom naar binnen gegooid. Omdat het nu opnieuw om een – volgens de politie – doelgerichte actie ging, wordt een verband met de eerdere brandstichting onderzocht.

Het hotel was afgelopen nacht volgeboekt. Er zijn geen gasten gewond geraakt. Wel werd het hotel ontruimd en zijn de gasten overgebracht naar de brandweerkazerne. Er is geen informatie nog of en wanneer het hotel weer open kan. De gemeente Zaanstad wil het politieonderzoek afwachten voordat conclusies getrokken worden over de toekomst van het hotel. Dat schrijft NH Nieuws vanmiddag.

Filmpje NH Nieuws

Mediapartner NH Nieuws maakte de volgende reportage:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.