112 Nieuws

Forse hoeveelheid hennep in container gevonden

ZAANDAM – Bij een gezamenlijke controle van gemeente, politie en brandweer is vanochtend een forse hoeveelheid hennep aangetroffen in een container aan de Zaanderhorn in Zaandam.

Bij de controle werden diverse containers, voertuigen en trailers gecontroleerd die al lange tijd in de openbare ruimte stonden. Bij deze controle heeft de politie een ruimte aangetroffen waar de hennep lag te drogen. Er zijn meerdere ruimtes aangetroffen waar hennepteelt heeft plaatsgevonden.
Twee personen werden aangehouden. Een op verdenking van witwassen en de ander vanwege de aangetroffen hennep. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De hennep is in beslag genomen en wordt door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd.

Naast de genoemde hennepvondst en stroomdiefstal werden onder meer diverse illegaal geplaatste containers, trailers en voertuigen aangetroffen. De eigenaren zijn gesommeerd deze te verwijderen, alle overige ( illegale) objecten worden door de gemeente afgevoerd.

Uitvoeringsprogramma Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving 2018
De controles maken deel uit van het uitvoeringsprogramma vergunningverlening, toezicht en handhaving 2018 en het Veiligheidsprogramma 2018 van de gemeente Zaanstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.