112 Nieuws

Drugswoning drie maanden gesloten

ZAANDAM – Donderdag 18 april is een woning aan de Blokschaaf in Zaandam gesloten op last van de burgemeester. De politie trof na onderzoek en stankoverlast een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 515 hennepplanten. De woning is voor de duur van 3 maanden gesloten.

Drie verdachten zijn op heterdaad in de woning aangehouden. De woning is eigendom van een woningcorporatie. Er werd illegaal stroom afgenomen. Daardoor ontstond gevaar voor kortsluiting.

Pand uit drugscircuit

Al enige tijd geldt in Zaanstad een verscherpt sluitingsbeleid tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Wordt er in bedrijfspanden of woningen drugsgerelateerde activiteiten gevonden, dan wordt tot tijdelijke sluiting besloten. Daarmee wordt een einde gemaakt aan overlast en brandgevaar, maar wordt ook de aanloop van drugsgebruikers en criminelen gestopt. Om dit doel te bereiken worden affiches met de reden voor de sluiting op de gevel en ramen bevestigd.

Meld Misdaad Anoniem

Op de affiches is ook informatie opgenomen hoe omwonenden melding kunnen doen van (vermoedelijk) drugsgerelateerde overlast. Dat kan door een melding bij de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem. MMA is 7 dagen per week bereikbaar op 0800-7000. Een anonieme melding kan ook worden doorgegeven via de website: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Bron foto: Gemeente Zaanstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.