Nieuws

Verdachten schietpartij Zaans Medisch Centrum Zaandam blijven langer vastzitten

ZAANDAM – Alle verdachten van de driedubbele schietpartij in het Zaans Medisch Centrum van vorig jaar oktober blijven vastzitten. Dat heeft de rechter vanochtend besloten.

In oktober vorig jaar schoot Okan S. tijdens een ruzie op de Burcht in Zaandam op een groep mannen. Van uit de groep schoot Lloyd H. terug, waarna S. gewond naar het Ziekenhuis vluchtte. De broers Giovanni en Gilliano H. achtervolgden hem tot in het ziekenhuis waar een van de broers hem nogmaals meerdere keren beschoot.

De rechter vond dit argument niet voldoende om Lloyd H. zijn proces in vrijheid te laten afwachten. Ook de broers Giovanni en Giliano H. moeten tot de zaak in gevangenschap blijven. Wout Morra, de advocaat van Giliano, pleitte nog dat zijn cliënt “niet geschoten zou hebben en geen wapen bij zicht had”. Wel zou hij zijn broer met een auto naar het ZMC hebben gebracht. Maar ook dat overtuigde de rechter niet.

‘Geen geweld’
Gilliano H. kan het maar niet begrijpen dat hij vastzit, omdat hij verteld geen geweld gebruikt te hebben. “Ik heb geen strafblad en ik ben geen lid van een rivaliserende bende. Uit rapport blijkt dat ik geen risico op herhaling heb. Er zijn mensen met een hoger risico die wel worden geschorst (in vrijheid het proces mogen afwachten, red.) en vervolgens een tram overhoop schieten. Ik kan niet begrijpen waarom ik dan vast zit”, aldus H.

De zaak wordt 9 en 10 juli inhoudelijk behandeld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.