Nieuws

Schapen ‘vrijgelaten’ in gevangenis Westzaan

WESTZAAN- Het zijn de best beveiligde schapen van Nederland: in het Justitieel Complex Zaanstad graast momenteel een kudde van negen schapen, inclusief lammetjes. Hun taak: het gras kort houden. “Geweldig! Dieren maken mensen blij, grasmaaiers maken veel herrie.”

Het begon vorig jaar als een proef en in de gevangenis zijn ze er blij mee.,zo’n een dier in een harde omgeving,” zegt teamleider Bart Steensma tegen NH Nieuws. Bovendien is het duurzaam en scheelt het veel werk. “We hoeven bijna niet meer te maaien, dus het is een win-win situatie. De schapen zijn blij en voor de bewoners is het leuk, die blèrende lammetjes.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.