Nieuws

Burgemeester opent hennepplantage

ZAANSTAD – Normaal gesproken sluit hij drugspanden. Maar donderdag 11 april verricht burgemeester Jan Hamming voor één keer de opening van een hennepplantage. Het gaat om een dubbele zeecontainer die is omgebouwd tot hennepplantage en synthetisch drugslab om mensen voorlichting te geven over de risico’s. De container staat op de Rozengracht in Zaandam. De pers is van harte welkom.

De drugscontainer is speciaal gebouwd voor voorlichtingsdoeleinden. De hennepplantage en het drugslab zijn levensecht nagemaakt. Bezoekers kunnen donderdag leren en zien hoe ze dit soort locaties kunnen herkennen, welke risico’s ermee verbonden zijn en hoe je vermoedens (anoniem) kunt melden. Ook zal er ingegaan worden op de wijze waarop mensen verleid worden om zich in te laten met de hennepwereld en welke gevolgen dat kan hebben.

In Zaanstad zijn afgelopen jaar 37 hennepplantages en 8 harddrugslocaties aangetroffen. Op last van de burgemeester zijn 31 drugspanden gesloten voor de duur van 3 tot 12 maanden.

Om drugspanden aan te pakken zijn de ogen en oren van inwoners van Zaanstad van groot belang. Zij kunnen tips anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem.

De opening door de burgemeester is om 9.30 uur. De container is tot 16.30 uur geopend voor het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.