Nieuws

Zaanstad verbetert verkeersveiligheid bij Busbrug

ZAANSTAD – De gemeente in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam voeren verkeersaanpassingen uit ter verbetering van de verkeersveiligheid in de omgeving van busbrug De Binding. De werkzaamheden zijn op maandag 8 april gestart en duren naar verwachting tot en met vrijdag 5 juli 2019.

Aan beide zijden van De Binding komen rotondes (ter hoogte van de Houtveldweg en Glazenmaker). De maatregelen staan los van een 24-uurs openstelling van de busbrug. Daarover moet nog een besluit genomen worden.

Gevolgen werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden blijft busbrug De Binding zoveel als mogelijk open voor het doorgaande verkeer. Het spitsverbod voor doorgaand verkeer blijft gehandhaafd. Op een aantal momenten, tijdens de werkzaamheden, is er tijdelijk geen of beperkt doorgaand verkeer mogelijk:

– Op woensdag 29 mei en van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni, dagelijks van 7:00 uur tot 18:00 uur. Hulpdiensten, lijnbussen en ontheffinghouders kunnen nog wel over de busbrug rijden. 
– Op zaterdag 8 juni, zaterdag 22 juni en op zaterdag 29 juni, van 7:00 uur tot 24:00 uur, kunnen ook de lijnbussen en ontheffinghouders niet over de busbrug rijden. Alleen de hulpdiensten kunnen dan nog over de brug.

Tijdens de tijdelijke afsluiting kunnen fietsers en voetgangers wél over de busbrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.