Informatieavond over busvervoer in Zaanstad

Meedenken over busvervoer in de stad

Denk mee over het busvervoer in de stad

ZAANSTAD – Maandag 11 maart om 18.30 uur organiseert de gemeente een informatieavond over het busvervoer in de stad. Belangstellenden kunnen in gesprek met Gerard Slegers (wethouder Mobiliteit). Ter plekke kan ook een enquête worden ingevuld. B&W willen graag weten welke wensen inwoners hebben voor het busvervoer. De bijeenkomst vindt plaats in het Stadhuis van Zaanstad.

In de Zaanstreek wordt het openbaar busvervoer door de Vervoerregio Amsterdam georganiseerd. Vervoerbedrijven krijgen elke tien jaar de kans om mee te dingen naar een contract. Inmiddels is de voorbereiding voor het nieuwe contract gestart en wordt nagedacht over de eisen aan het busvervoer. Daarbij wordt gekeken naar de routes, de frequentie en het soort bussen dat ingezet moet worden.

Mening is belangrijk

Volgens wethouder Gerard Slegers is de informatieavond een prima kans om wensen door te geven over het busvervoer in de stad. “De raad kan aan de Vervoerregio aangeven wat de behoeften van de inwoners zijn. De resultaten van de enquête zal de Vervoerregio betrekken bij het opstellen van eisen waar een vervoerbedrijf aan moet voldoen als zij willen meedingen naar het nieuwe contract”, zegt Slegers.

De enquête kan ook online worden ingevuld op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl

Fotobron: Gemeente Zaanstad

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.