Zaanse werkgever in het zonnetje: “Goed voorbeeld doet volgen”

Wethouder Groothuismink bezoekt Bakkerij Lex Brakenhoff

Wethouder Natasja Groothuismink bij Lex Brakenhoff met bos bloemen (bron: Gemeente Zaanstad)

ASSENDELFT – Maandagochtend bezocht wethouder Natasja Groothuismink bakker Lex Brakenhoff in Assendelft. Ze bracht hem een welverdiende bos bloemen omdat de Assendelftse bakker het goede voorbeeld geeft in het overbruggen van de afstand tot de arbeidsmarkt. Na een Facebook-oproep van een radeloze moeder bood Brakenhoff haar nagenoeg blinde zoon Mike een stageplek aan.

Dit bezoek van de wethouder past in haar ambitie om arbeidsparticipatie te verhogen en daarvoor inspirerende initiatieven onder de aandacht te brengen. Ook volgens Lex Brakenhoff is dit belangrijk omdat volgens hem met name “het onbekende” een obstakel kan zijn voor werkgevers.

Zijn team van 25 medewerkers stond niet meteen unaniem te springen toen hij de nieuwe stagiair introduceerde. Het kost misschien iets meer tijd om met Mike de machines te hanteren. De samenwerking levert een hoop op stelt Lex Brakenhoff: “we leren op een andere manier te kijken naar onze bedrijfsprocessen. Dit levert zinvolle inzichten op en het maakt mij een betere stagebegeleider en werkgever. Achteraf had ik zorgvuldiger de introductie gedaan in mijn team, om bij voorbaat de zorgen weg te nemen”.

Wethouder Groothuismink gaat meer goeie initiatieven onder de aandacht brengen om zo concrete ervaringen en geleerde lessen te verzamelen en te delen met andere werkgevers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.