Fiets weg! Dit doet de gemeente Zaanstad met weesfietsen

Nee, hè, fiets foetsie! Niet gestolen maar weggehaald door de gemeente. Maar laten we wel wezen: jouw fiets stond dan al langere tijd eenzaam en alleen op die plek te wachten dat je hem weer op zou komen halen. Om de stad opgeruimd te houden, haalt de gemeente zogenaamde weesfietsen weg die langer dan 28 dagen in een fietsenrek, stalling of op straat staan.

Je ziet ze weleens staan; van die roestige, oude barrels van fietsen of brommers waarvan de eigenaar weken in geen velden of wegen te bekennen zijn. Banden lek, spaken kapot of zadels verdwenen; het maakt het straatbeeld er niet beter op. Vandaar dat de gemeente streng aan het controleren is en door de hele stad weesfietsen verwijderd. Als jouw fiets, brommer, scooter of e-bike langer dan 28 dagen op dezelfde plek staat, mag de gemeente deze weghalen. Vooraf krijg je wel een waarschuwing aan je stuur gehangen.

Fietsdepot

De gemeentewerkers tillen je fiets of brommer op en zetten ‘m op de wagen die linea recta naar het fietsendepot rijdt. die vind op de hoek van de Houtveldweg/Aris van Broekweg daar zijn stallingen geplaatst waar de weesfietsen maximaal drie maanden mogen logeren. Als de eigenaar dan nog niet is geweest dan gaan de fietsen naar de veiling en met de opbrengst worden bijvoorbeeld nieuwe stallingen aangeschaft.

Terugkopen

Mocht je je fiets kwijt zijn en hij is niet gestolen, dan kun je het beste contact opnemen met de gemeente, afdeling Afvalinzameling. Vraag daar of jouw fiets in het fietsdepot aan de Houtveldweg/Aris van Broekweg staat. Zo ja, dan kun je er heen en ‘m voor 20 euro weer terugkopen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.