Zaans raadslid zegt sorry voor ‘tweet’ over schietende agenten

ZAANDAM – Het Zaanse raadslid Elif Hotaman (DENK) heeft haar excuses aangeboden voor een tweet die ze verstuurde naar aanleiding van de schietpartij bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam. Het bericht, waarin ze haar ongenoegen uit over het optreden van de politie, veroorzaakt nogal veel ophef.

“Dit was fout. Een veel te snelle reactie, terwijl het beter was geweest om het onderzoek toch af te wachten”, zo meldt mevrouw. Echter ze wil ook niet meer inhoudelijk ingaan op de gebeurtenis, schrijft het Noordhollands Dagblad.

‘Suicide by cop’
Bij het incident van afgelopen woensdag werd een 31-jarige Amsterdammer doodgeschoten door agenten, omdat hij mensen bedreigde en in het bezit was van een nepvuurwapen dat niet van echt te onderscheiden was. Het OM heeft aanwijzingen dat de man zich doelbewust liet neergeschieten, een zogeheten ‘suicide by cop’.

In haar tweet zegt Hotaman dat de agenten onzorgvuldig handelden. “Schiet erop los, daarna kijken we wel of hij nog leeft”, schrijft ze onder andere. Er kwam veel ophef op sociale media over het bericht.

Excuses
“Ik ben 21 jaar, dat is jong voor een raadslid”, zo verontschuldigt Hotaman zich nu. “Ik maakte die fout. Dat kan gebeuren, maar dan is het aanbieden van excuses het minste dat je kunt doen. Dat ik anderen heb beledigd, daar wil ik niet mee leven”, zegt Hotaman, die inmiddels een wijkagent in Zaanstad heeft gevraagd of ze een dienst met hem mag meelopen om zo een beter beeld van elkaar te krijgen.

1 Comment

  1. Niet alleen vind ik het buitengewoon sportief dat de betroffen dame haar excuses aan biedt. Ze is ook nog erg jong en dan kun je wel eens iets doen of zeggen voordat je nagedacht hebt. Dat is een excuus. Maar dan iets anders. We leven in een land, waarbij het hoe langer hoe normaler wordt dat diegene die bedreigt, triest wordt gevonden wanneer hij de prijs van zijn gedrag moet betalen. Dan is de agent de boosdoener. Als daar cynisch op gereageerd wordt dan is niet de dader het slachtoffer, maar de agent die handelde op een bedreigende situatie. De criminelen mogen blij zijn dat ze hier hun misdaden kunnen plegen. In andere landen schiet de agent na een waarschuwing raak en dan wordt er niet zo’n toestand van gemaakt als hier. Hoe scheef kun je het krijgen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.