Goedemorgen! Zaanstad: Dit moet je weten op Zondag

Veel regen, maar beterschap op komst

Dat was een echte waaidag Gisteren. In het hele land stond minstens windkracht 6 en tot, met uitzondering van Limburg, diep in het binnenland windkracht 7. Langs de kust was de wind meestal 8 Bft. Er was sprake van enige overlast. Het weerbeeld was echter wel vrij vriendelijk. De zon scheen geregeld en het bleef op een enkele bui in het zuiden na, op de meeste plaatsen droog. Dat kunnen we van morgen niet zeggen.

Er komt namelijk nóg een depressie onze kant op. Dat is echter wel voorlopig de laatste. Vanaf maandag neemt een hogedrukgebied het heft in handen en kunnen we ons opmaken voor een reeks droge dagen. Ook de zon lijkt dan goede zaken te gaan doen. De pluim liet een zogezegde zig-zag-beweging zien. Dat betekent een grote dagelijkse gang. Concreet betekent dat volgende week een graad of 10 overdag en s’nachts rond of iets onder 0.

Maar eerst morgen nog. Van storm is geen sprake meer. Het wordt een gewone depressie en deze levert veel regen op. Er kan wel 15 tot 25 mm regen gaan vallen morgen. Niet overal, maar de kans is wel aanwezig. Maar dat we allemaal zeker 10 mm krijgen staat wel vast.

De wind zwakt tijdelijk helemaal af, maar wakkert na passage van een occlussie weer aan. Eerst is de wind zuidwest, maar draait uiteindelijk naar noordwest. In het zuiden staat meer wind dan in het noorden.

Maandag valt er nog een enkele bui, maar daarna overgang naar stabiel en heel aardig weer.

Wensen busvervoer onderwerp Zaanse enquête

De politiek in Zaanstad wil dat de inwoners van de gemeente Zaanstad over enkele weken kunnen meepraten over de dienstverlening van de nieuwe busvervoerder in Zaanstad. Een voorstel van VVD-raadslid Tjeerd Rienstra, dat op 14 februari wordt besproken tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

Zaanstad volgt daarmee het voorbeeld van Purmerend en Beemster, waar eerder een vergelijkbare motie werd ingediend. Daar werd enquête op het internet gezet, waarin de bewoners van die twee gemeenten kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden aan het busvervoer.

Dat is belangrijk omdat momenteel de voorbereidingen worden getroffen om 12 december 2021 een nieuw contract af te sluiten voor het busvervoer in de regio Zaanstreek-Waterland.

Straks 8000 woningen inAchtersluispolder?

Zaandam – Als het aan het kabinet ligt zullen de komende jaren op steeds meer voormalige bedrijventerreinen woningen worden gebouwd. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft Donderdag in Zaandam het sein gegeven voor een overheidsfonds voor dergelijke projecten. Dat deed ze bij de Achtersluispolder waar dadelijk 8000 woningen kunnen komen

Dat meldt NOS.

Veel jaren zoeken naar een huis, huizenprijzen die de pan uit rijzen, bij je werk in de buurt willen wonen maar niks betaalbaars vinden: er is nog steeds een groot tekort aan woningen. Rijk, provincies, marktpartijen en corporaties maakte in mei vorig jaar een aantal afspraken die uitmondden in de Nationale Woonagenda.

Zaandamse basisschool loopt protestmars tegen vierdaagse schoolweek

ZAANDAM – Ouders en scholieren van basisschool Tamarinde in Zaandam demonstreren maandagmiddag met een protestmars tegen de vierdaagse schoolweek, waarmee scholenkoepel Agora de gevolgen van het lerarentekort probeert op te vangen.

“We beginnen om 14.15 uur bij de Tamarinde”, vertelt Jeroen de Glas aan NH Nieuws, de vader van één van de scholieren, over de protestmars. “Dan lopen we met spandoeken en protestborden via de Gedempte Gracht naar het gemeentehuis.” Glas verwacht dat er dertig à vijftig ouders en kinderen zullen meelopen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.