Opnieuw drugswoning in Zaandam gesloten

Drugswoning aan Koekoeksbloemweg gesloten

ZAANSTAD – Burgemeester Jan Hamming heeft wederom opdracht gegeven tot sluiting van een drugspand in Zaandam. Nu een aan de Koekoeksbloemweg. Onlangs werd in de flatwoning etn hennepplantage met 127 planten aangetroffen. In de woning stonden twee kweektenten. Naar de verdachten loopt nog een strafrechtelijk onderzoek. De sluiting van de woning is voor drie maanden.

De sluitingen van drugswoningen is een aanscherping van de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Bedrijfspanden werden al regelmatig gesloten nadat harddrugs of wietplantages waren aangetroffen. Sinds ongeveer een jaar worden regelmatig op last van de burgemeester drugswoningen gesloten. Ze zorgen voor overlast in de buurt en brandgevaar, omdat vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt.

De sluiting wordt met een affiche aan de buurt duidelijk gemaakt en is tijdelijk om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Op de affiche staat ook waar mensen meldingen kunnen doen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.