Vragen Democratisch Zaanstad over inbraken en brandstichting in Poelenburg

Bewoners nemen toename aantal incidenten waar

Autobranden in Poelenburg (bron: NH Nieuws)

ZAANSTAD – Vorig jaar werd de wijk Poelenburg meermaals getroffen door vormen van overlast, zoals inbraken en autobranden. En ook dit jaar lijkt dit allemaal gewoon door te gaan. Afgelopen maandag was het weer raak: diverse auto’s in brand en een baksteen tegen het raam van een tandartspraktijk. De gemeenteraadsfractie van Democratisch Zaanstad heeft vragen gesteld aan het college van B&W. De fractie wil over de periode 2016 – 2018 een beeld krijgen omtrent het aantal inbraken of pogingen daartoe. Eveneens wil de fractie een overzicht van het aantal brandstichtingen of pogingen daartoe.

De fractie wil verder inzicht krijgen in de mogelijke verbanden tussen inbraken en brandstichtingen. Zo moet het college antwoord geven op de vraag of de brandstichting al dan niet willekeurig waren, en of er mogelijk sprake was van vormen van vergelding.

Resultaten onderzoeken

In 2018 vonden er 67 kraken plaats en waren er 44 pogingen tot inbraak. Poelenburgers signaleren een toename van het aantal incidenten, schrijft Democratisch Zaanstad. De fractie haalt in de vragen een artikel van NH Nieuws aan, waarin melding wordt gemaakt van een onderzoek naar de brandstichtingen. De fractie gaat er vanuit dat eerdere incidenten onderzocht zijn. Alleen het inzicht in de insteek van de onderzoeken is onduidelijk en evenmin is helder wat de uitkomsten zijn en of naar aanleiding van de resultaten maatregelen zijn getroffen en om welke maatregelen het dan gaat – buiten de aanwijzing van Poelenburg tot veiligheidsrisicogebied en de mogelijkheid tot preventief fouilleren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.