Schadevergoeding voor bewoners rond procedures Toermalijn

College biedt excuses aan

College maakt excuses over gang van zaken rond De Toermalijn

ZAANSTAD – Er is overeenstemming bereikt over de afwikkeling van het dossier De Toermalijn met de bewoners. Dat blijkt uit de berichten uit de vergadering van B&W. De overeenstemming is bereikt na bemiddeling van de ombudsman. Het geschil tussen bewoners en gemeente draaide om een gewenste schadevergoeding in verband met de gerechtelijke procedures die bewoners hebben gevoerd over de bouwplannen voor  basisschool de Toermalijn.

Excuses

De bemiddeling van de ombudsman heeft ertoe geleid dat de gemeente een tegemoetkoming van € 27.500  in de gerechtelijke kosten (en in de kosten vanwege ongemak aan hun woning) betaalt. Ook heeft het college met de bewoners afgesproken dat een afsluitende brief zal worden gestuurd met excuses. Bovendien wordt er een leertraject gestart op basis van de lessen die de gemeente heeft getrokken uit de gang van zaken rond de bouwplannen voor basisschool de Toermalijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.