Rozengrachttoren mag er komen van Raad van State

Rozengrachttoren mag er komen

ZAANDAM – De Raad van State heeft de bezwaren tegen de Rozengrachttoren ongegrond verklaard. De toren mag dus gebouwd worden. Dat bericht NH Nieuws woensdagmiddag. Omwonenden en bedrijven hadden bezwaar gemaakt tegen de woontoren die 50 meter hoog gaat worden.

De omwonenden en bedrijven vonden te toren te hoog en men was bang dat hij teveel schaduw zou opleveren en dat er windhinder gaat ontstaan. De toren zou volgens de bezwaarmakers ook niet in de omgeving passen. Verder vreest men parkeerproblemen in het centrum.

De gemeenteraad heeft onlangs het bestemmingsplan voor de toren vastgesteld. De toren komt aan de oostkant van de Rozengracht (naast het gebouw van winkelketen Zara) en telt veertig appartementen. Op de begane grond en de eerste verdieping kunnen winkels worden gevestigd.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.