Groen en vergroening, te politiek?

Vragen GroenLinks en Partij voor de Dieren

Groen en vergroening, te politiek (foto: Zaanstad)

ZAANSTAD – Op 17 januari heeft wethouder bij het raadsdebat over de tweede fase van de omgevingsvisie gezegd: “Groen en vergroening vind ik ook echt al te politiek”. Volgens de wethouder overkomt verstedelijking ons en vergroening niet. Bij de fracties van GroenLinks en de Partij voor de Dieren was men ‘buitengewoon verbaasd over deze uitspraak’. Want ‘vergroening en verduurzaming van onze stad zijn immers voor de toekomst van alle bewoners … van uitzonderlijk belang gezien alleen al de enorme opgave van klimaatadaptatie.’

De fracties willen nu horen of het college van B&W ook vindt dat groen en vergroening te politieke onderwerpen zijn en als dat zo is wat hiervoor de argumenten zijn. Onderwerpen als verduurzaming en/of gezondheid worden bijvoorbeeld niet als te politiek weggezet.

De fracties wijzen ook naar het coalitieakkoord waarin de collegepartijen juist het belang van verduurzaming en het belang van groen erkennen. Misschien is de wethouder die passage in het akkoord vergeten. Voor GroenLinks en de Partij voor de Dieren aanleiding om het college te vragen aan te geven hoe er voor gezorgd kan worden dat in overeenstemming met het coalitieakkoord het onderwerp groen en vergroening een even belangrijke plaats inneemt naast onderwerpen als duurzaamheid, verstedelijking en gezondheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.