Nat en onstuimig

Onstuimig weer vandaag

Vandaag blijft het grotendeels bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Het is zacht met een aantrekkende zuidwester en 7 graden. De matige zuidwestenwind draait naar het westen en wordt aan zee krachtig. In de namiddag en avond gaat het langs de zuidwestkust zelfs even stormachtig waaien met zware windstoten tot zo’n 100 km/u. Er kan daar zelfs even een westerstorm, kracht 9, komen te staan. Vanwege die wind geldt in Zeeland en Zuid-Holland code geel. Boven land waait de wind vrij krachtig of krachtig, windkracht 5 of 6. Omdat de kern van het lagedrukgebied zich in de avond boven het noorden van het land bevindt, waait het daar een stuk minder hard. In de nacht naar maandag steekt overal een stevige noordwestenwind op.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.