Al duizenden handtekeningen opgehaald voor docent Gerrit

HEEMSKERK – De petitie die de geschorste onderwijsassistent Gerrit uit Assendelft een hart onder de riem moet steken, is al meer dan tweeduizend keer ondertekend. “Het is een held, respect voor de leraren!”, staat er in een van de reacties.

Keeman kreeg afgelopen week te horen dat hij tot zijn pensioen niet meer terug hoefde te komen op het Kennemer, nadat een filmpje viral ging waarin te zien was dat hij een opstootje had met een leerling. Bewoners uit Heemskerk  zelf en omstreken startten de petitie. “We vinden het belachelijk hoe respectloos leerlingen tegen leraren doen tegenwoordig”, legden ze uit.

De leerling in het filmpje hield dreigend een kruk in zijn handen, terwijl klasgenoten vervelende dingen riepen. Uiteindelijk gooide de leerling de kruk tegen de schenen van Gerrit. Dat was voor hem de druppel: hij greep de jongen bij zijn nekvel en zei “opsodemieteren nu”.

Sindsdien zit de Gerrit thuis. Omdat hij in februari met vervroegd pensioen zou gaan, hoeft hij van de school niet terug te keren. De jongen in het filmpje mocht volgens de school “na een gesprek wel weer terugkomen”. Veel betrokkenen vinden dat onbegrijpelijk en steunen de onderwijsassistent daarom niet alleen via de petitie, maar ook met een kaartenactie.

Niet aan moeder komen’
NH Nieuws sprak gisteren met de geschorste onderwijsassistent. Volgens Keeman maakte de leerling opmerkingen over zijn 90-jarige moeder, waarna hij de jongen de klas uit probeerde te zetten.

“Hij bejegende mijn moeder van 90. Met de meest grove taal. Dat was voor mij de trigger waardoor ik omging”, vertelt Keeman aan NH Nieuws. “En daar houd ik niet van. Je moet niet aan mijn moeder komen.”

8 Comments

 1. Wat een laffe houding van het schoolbestuur. Ze zouden juist achter deze leraar hebben moeten staan, maar wat ze nu doet is het misselijkmakend gedrag van de leerlingen goedkeuren. De ouders van veel jongeren laten toch al verstek gaan wat betreft opvoeding en manieren van hun kinderen! Laat de school dat maar doen!! En als de leraar het doet dan laat de school hem vallen. Hier zijn eigenlijk geen woorden voor. De leraar zou moeten blijven en de directeur van de school zou moeten gaan! Die is wat mij betreft geen knip voor de neus waard. Wat een voorbeeld voor de jonge mensen. Doe maar lekker onbeschoft, de consequenties zijn niet voor jou, maar voor degene die je corrigeert.

  • Goed verwoord en helemaal mee eens, het woord respect wordt ontzettend vaak gebruikt maar te weinig hebben ook echt respect voor een ander.

 2. De jeugd van tegenwoordig heeft nergens meer respect voor en de opvoeding ligt bij de ouders en niet bij de leerkrachten omdat ze dan op school zitten. Ik had ook door ‘t lint gegaan als ze over mijn ouders wat hadden gezegd. Kom op, vroeger hadden wij nog respect voor leerkrachten enz. En dan die jongen nog terug naar school? Doe normaal hij had van school getrapt moeten worden.

 3. En dan vinden ze het raar dat er geen leerkrachten meer les willen geven
  Gelijk hebben ze dan als het op deze manier moet wil niemand meer les geven
  Ze worden gestraft als ze iemand gaan corigeren er is geen klap of schop uitgedeeld
  Voor mij mag het wel weer op de oudewetse manier hoor hebben sommige leerling wel nodig

 4. Draai het eens om met de uitspraken richting leerling zijn moeder! Hoe zou er dan worden gereageerd door dit soort snotneuzen die nog luier uitslag hebben! Komt er wel een clubje familie langs om verhaal te halen! ! Snap ook het school bestuur niet trekken voor de verkeerde partij!

 5. Onbegrijpelijk dat een leraar niet meer corrigerend kan optreden. Dit is respectloos gedrag van de leerlingen, die nog beloond worden. Ze zouden geschorst moeten worden en zeker hun excuus mogen aanbieden. Vind het niet meer dan logisch dat je de klas wordt uitgezet.

  • Helemaal mee eens. Het lijkt tegenwoordig wel de omgekeerde wereld. Hier leren de leerlingen niets van En gaan steeds een stukje verder totdat we helemaal geen leraren of assistenten meer hebben

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.