1000 woningen per jaar in Zaanstad

ZAANSTAD – De komende drie jaar start de bouw van zo’n 3000 woningen binnen de Top 16 van woningbouwprojecten in gemeente  Zaanstad. Dat schrijft het college in een brief aan de raad over de voortgang van de woningproductie.

Zaanstad staat voor een grote woningbouwopgave. Om tempo te maken heeft het college een Top 16 van woningbouwprojecten vastgesteld. Dit omvat in totaal zo’n 5900 woningen die prioriteit moeten krijgen binnen de gemeentelijke begeleiding..

In totaal liggen er nu plannen voor zo’n 11.000 nieuwe woningen in de gemeente Zaanstad.

100 betaalbare koopwoningen
Het college heeft de ambitie om 1000 woningen per jaar te bouwen. Waaronder 300 sociale huurwoningen en 100 betaalbare koopwoningen. Dat is een stevige ambitie ten opzichte van de circa 600 woningen die de afgelopen jaren werden toegevoegd.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.