Motie ‘cameratoezicht Zaan-lijn’ aangenomen

College moet met plannen komen voor cameratoezicht op de Zaan-lijn

B&W moeten plannen maken (samen met NS) voor cameratoezicht op en om de stations op de Zaan-lijn

ZAANSTAD – De gemeenteraad heeft donderdagavond een motie van de Partij voor Ouderen en Veiligheid en Democratisch Zaanstad aangenomen om plaatsing van camera’s op alle NS-stations op de Zaan-lijn te regelen. SP en ROSA waren tegen de motie.

Burgemeester Hamming wordt met de motie opgedragen om uiterlijk in de maand mei te komen met een plan. Daarnaast moet hij binnen dezelfde termijn ook een plan presenteren om aan de buitenzijde (verantwoordelijkheid gemeente) van de stations camera’s te plaatsen om vernielingen in de openbare ruimte (bijvoorbeeld fietsenstallingen) in beeld te brengen, om de daders te identificeren en aan te houden.

Martin Kreekel ondernemer op het station Krommenie-Assendelft overhandigde vorig jaar een petitie aan burgemeester Jan Hamming. Hij wilde met zoveel mogelijk mensen de gemeentepolitiek ervan overtuigen dat voor ‘ons goedwillende burgers privacy zwaarwegend is, maar de veiligheid van onze medeburgers, onszelf en onze eigendommen zwaarder weegt’. Voor dit verhaal was de gemeenteraad, gelet op de uitslag van de stemming, gevoelig. De indieners van de motie hopen dat er snel cameratoezicht op en rond de stations gerealiseerd zal zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.