Onderwijs wil 250.000 euro van Rijk om lerarentekort te bestrijden

Agora, Zaan Primair en gemeente werken samen aan plan schooljaar 2019-2020

Rien Spies (Rechts, Agora), Ellen Voskuilen (links, Zaan Primair) en Gerard Ram (midden, wethouder gemeente Zaanstad) doen gezamenlijk de subsidieaanvraag op de bus.

ZAANSTAD – De schoolbesturen Agora en Zaan Primair, die samen verantwoordelijk zijn voor 50 Zaanse scholen, hebben samen met de gemeente € 250.000 subsidie aangevraagd bij het Rijk. Het geld is nodigt om de opleiding van zij-instromers te financieren. Daarmee kan het lerarentekort in de Zaanstreek worden teruggedrongen.

Zaanstad was regelmatig in het nieuws in verband met de vierdaagse schoolweek, een omstreden noodmaatregel om het lerarentekort te ondervangen. “We vragen nu deze subsidie aan om aan de slag te kunnen met het werven en opleiden van zij-instromers.” Daar blijft het niet bij: “Samen zijn we bezig met het maken van een plan om klaar te zijn voor het komend schooljaar. Alles om ervoor te zorgen dat we onze kinderen kwalitatief goed onderwijs kunnen blijven bieden.”

Met de aanvraag wordt vooruit gelopen op het plan waar gemeente en schoolbesturen aan werken. Door het grote tekort aan leraren, zijn er een aantal scholen waar als noodmaatregel de vierdaagse schoolweek is ingevoerd. Hoewel het lerarentekort een landelijk probleem is, willen schoolbesturen en Zaanstad zelf ook zoeken naar oplossingen. In het plan willen de partijen ook aandacht voor het verminderen van de werkdruk en extra aandacht voor voorschoolse educatie. Met als doel het verzorgen van goed onderwijs in de Zaanstreek.

De subsidie kan helpen om mensen die komend jaar voor de klas willen staan op een goede manier op te leiden, zegt onderwijswethouder Gerard Ram. Hij rekent erop dat de subsidieaanvraag wordt gehonoreerd door het Rijk, omdat de nood zo hoog is.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.