Wietschuur in Zaandam voor jaar gesloten

Al drie keer eerder werden in dit pand hennepplantages gevonden

Hennepplantage (archieffoto)

ZAANDAM – Op van burgemeester Jan Hamminga is een schuur aan de Schepenlaan gesloten voor een periode van 1 jaar. Er werd namelijk een hennepplantage gevonden met 103 plantjes. De wietteler hield de boel draaiende door stroom te stelen.

Al drie keer eerder werd in deze schuur wiet aangetroffen en werden de plantages door de politie ontmanteld. Zaanstreek spreekt van ‘verzwarende omstandigheden’ en heeft daarom de sluiting vastgesteld voor de periode van een jaar.

De gemeente voert al enige tijd een aangescherpte strijd tegen ondermijnend drugscriminaliteit. Niet alleen bedrijfspanden, maar ook woningen worden voor een periode van enkele maanden gesloten als er harddrugs of wietplantages worden aangetroffen. Om meerdere redenen. Zo veroorzaken hennepplantages overlast in de buurt en is er vaak ook sprake van brandgevaar, omdat elektriciteit illegaal wordt afgetapt.

Met de tijdelijke sluiting wil de gemeente een einde maken aan overlast en brandgevaar, maar ook is het een poging om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Daarom wordt de sluiting ook nadrukkelijk naar buiten gebracht middels posters die de reden van de sluiting aangeven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.